TERUG
  Buitenlamp
  Tuinspots
  Buitenlamp staand
  Wandlamp buiten
  Led buitenverlichting
  Sensorlamp
  Garden Lights
  Plafondlamp buitenHome Tuinverlichting Solar

Tuinverlichting Solar

Solarlampen hebben aan de bovenkant een solar paneel dat overdag het zonlicht opvangt. De ingebouwde accu's slaan de energie op en zodra het schemerig wordt gaat de lamp automatisch aan. De lamp kan overal geplaatst worden omdat er geen bekabeling hoeft te worden aangelegd.

Met verlichting op zonne-energie wordt snel en simpel een sfeervolle verlichting aangebracht. Als buitenverlichting zijn deze lampen een een buitenbeentje omdat ze eenvoudig zonder technische voorkennis geïnstalleerd kunnen worden. Simpel gezegd: je prikt ze in de grond en nog dezelfde avond geven ze licht. Erg gemakkelijk als je besluit een tuinfeestje in je nog onverlichte tuin te geven. Door het foto-voltaïsch proces in een zonnepaneel wordt zonlicht overdag in elektrische energie omgezet en vervolgens in een batterij opgeslagen. Als de zon onder is wordt de energie aan de solarlamp afgegeven. Hiermee werkt de zon ook 's nachts in de tuin. 
 

Accu tuinverlichting Solar

De accu is het belangrijkste onderdeel van de solar verlichting en deze bepaalt hoe lang je 's avonds van de zonne-energie kunt profiteren. Vooral NiMH-accu 's (nikkel-metaalhydride) zijn geschikt als accu voor solarlampen. Deze accu's zijn minder schadelijk voor het milieu en ze kunnen gedeeltelijk worden opgeladen en ontladen zonder dat het zgn geheugeneffect optreedt. (Het geheugeneffect houdt in dat bij herhaaldelijk gedeeltelijk ontladen de capaciteit afneemt tot de daarbij daadwerkelijk gebruikte capaciteit).
Afhankelijk van de kwaliteit van de accu en de lichtafgifte van de solar verlichting kan de lamp tussen de 5 en 20 uur licht geven. Meestal worden voor solarlampen de weinig energie vragende LED lampen gebruikt.

 1 2 3